Wat is modale stof?

  • 2 min lezen

Hier bij Elizabetta hebben we veel sjaals gemaakt van modal of modal gecombineerd met andere stoffen zoals zijde, wol en kasjmier.

  • Modal is ongelooflijk luxueus, lichtgewicht en zijdezacht. Het ademt, neemt water op, is krimpbestendig en houdt kleurstoffen goed vast, zodat het onwaarschijnlijk is dat uw sjaal vervaagt. Het is zacht en warm en een kwaliteitsmodaal zal niet gemakkelijk pillen.
  • Modal is een houtpulpvezel, technisch bekend als "Geregenereerde cellulosevezel". Dit soort weefsels is niet nieuw, in feite werd de eerste cellulosevezel ontwikkeld in 1855 en heet rayon. De volgende generatie heet viscose.
  • Modal is de derde generatie en micro-modal (lycocell) is de vierde.
  • Het eerste modal werd in 1951 in Japan gecreëerd en is in de loop van de tijd verbeterd.
  • Bij Elizabetta kiezen we voor milieuvriendelijke modal, micro-modal en viscose, allemaal gemaakt in Oostenrijk door eco-bekroonde Lenzing AG.
  • Er zijn veel fabrikanten van viscose en modal, velen gebruiken technieken die niet als milieuvriendelijk worden beschouwd. In feite precies het tegenovergestelde, waarbij veel gevaarlijke vervuilende chemicaliën en zware metalen worden gebruikt.
  • Modal en viscose van Lenzing AG worden gemaakt van duurzaam geoogste Europese beuken en het bedrijf gebruikt een milieuvriendelijke bleekmethode op basis van zuurstof voor de pulp. Het productieafval wordt verwerkt tot bijproducten of gebruikt om de fabriek van brandstof te voorzien.

Eco-compatibel en duurzaam. Waarden die belangrijk zijn voor Elizabetta.

  • Beukenbomen worden om verschillende redenen voor het vruchtvlees gebruikt. Lenzing zegt: "De beukenboom legt zeer diepe wortels en wordt als onverslaanbaar beschouwd als het gaat om het verbeteren van de bodem. Daarom staat hij al sinds vroegere tijden bekend als de moeder van het bos. Hij is buitengewoon goed bestand tegen ongedierte en milieuschade. . Het bijzondere aan de groei van de beukenboom is dat ze zich vermenigvuldigen via wat bekend staat als 'verjonging', wat betekent dat de bomenpopulatie praktisch zelf groeit. Er is geen aanplant of kunstmatige irrigatie nodig. Beukenbossen zijn een volledig duurzame bron. "

beukenbomen waarvan modal is gemaakt

Ik hou van mijn modale en modalmix sjaals en sjaals; ze zijn zo zacht, lichtgewicht, warm en vallen zo mooi. Wetende dat de stof op een eco-duurzame manier is geproduceerd, zorgt ervoor dat ik nog meer van ze hou!

 

U kunt hier meer lezen over Lenzing-modaal: http://www.lenzing-fibers.com/en/home/

en hier: http://www.life.ca/naturallife/0908/ecofiber_or_fraud.htm


 

Zoeken op