Gratis en expresverzending beschikbaar

Details

De drie soorten vrouwenshawls die elke vrouw zou moeten hebben

  • 3 min lezen

Er bestaat geen twijfel over, sjaals zijn de beste vriend van een vrouw en behoren tot de basisartikelen die deel moeten uitmaken van je garderobe essentials.

Wat is een shawl:

In wezen is een sjaal een groot langwerpig of vierkant stuk stof dat aan alle 4 de zijden is afgewerkt. Het moet groot genoeg zijn om rond je lichaam te kunnen wikkelen.

Damessjaals worden ook wel omslagdoeken, japonomslagen, stola's en soms pashmina's genoemd.

Een korte opmerking over pashmina's: pashmina is een soort zeer dure luxueuze kasjmierstof die geweven wordt van de onderbuikvacht van een Himalayageit. Deze stof wordt vaak in de vorm van een sjaal gemaakt, maar de term pashmina omvat tegenwoordig alle soorten sjaals, met inbegrip van goedkope synthetische stoffen. Verwarrend, maar nu weet u de juiste betekenis van de term!

Net als sjaals kunnen sjaals op veel verschillende manieren gedragen worden, en kunnen ze de look van een outfit onmiddellijk veranderen.

Drie essentiële soorten sjaals

Wij vinden dat elke vrouw drie soorten sjaals in haar garderobe moet hebben.

  • Een lichtgewicht zijden sjaal met patroon
  • Een effen kleur sjaal
  • Een lichtgewicht wollen sjaal

Natuurlijk kan een vrouw er meer dan drie bezitten, maar deze drie soorten zijn de bouwstenen van een complete garderobe.

Gedessineerde zijden sjaals voor vrouwen:

Een lichtgewicht gedessineerde zijden sjaal is de perfecte aanvulling op je garderobe. Ze kunnen doorschijnend zijn zoals in zijden chiffon of Georgette, of half doorschijnend zoals in charmeuse of lichtgewicht satijn. Ze zijn een geweldige investering omdat ze het hele jaar door gedragen kunnen worden en de look van uw outfits veranderen.

Omdat deze soorten zijde ragfijn licht zijn, kunnen ze om de schouders worden gewikkeld (als omslagdoek), als grote sjaal worden gestyled, of zelfs als mantel of sjerp om uw middel worden gebruikt. Elizabetta zijden sjaals zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid van kleuren en patronen, dus er is zeker een te compliment uw garderobe. Ze zijn perfect voor het aankleden van een outfit voor een avondje uit of het toevoegen van een pop van kleur aan een casual look voor overdag.

Gedessineerde zijden sjaalsheer blue silk shawl

Effen kleur sjaals:

Effen kleur sjaals zijn een andere garderobe essentieel. Net als bij de gedessineerde zijden sjaals, kunnen ze worden gedragen in een verscheidenheid van verschillende manieren om verschillende looks te creëren. Een effen kleur Schals kan worden gekleed omhoog of omlaag, afhankelijk van de gelegenheid. Deze kunnen worden gedragen over patroon jurken of outfits.

Ze kunnen ook gebruikt worden om een color block look te creëren, contrasterende kleuren in je outfit om een unieke en modieuze look te creëren. A effen kleur shawlgeeft elke outfit meteen een elegant tintje.

yellow silk shawl“midnight

Sjaals van wol:

We denken vaak dat wol zwaar en volumineus is. Bij Elizabetta zijn we vooral dol op lichtgewicht wollen of wolmix damesshawls voor de koelere maanden. Ze zijn superzacht en lichtgewicht, waardoor je ze binnenshuis kunt dragen om je outfit wat kleur te geven, of buitenshuis als extra laagje tegen de kou.

Een lichtgewicht wollen sjaalkan gedragen worden als een sjaal of omslagdoek, en ze voegen een extra laagje warmte toe. De patronen voegen een mooi vleugje kleur toe aan je garderobe voor koel weer. Functie en mode in één.

“patterned

Wij vinden dat elke vrouw alle drie de soorten sjaals in haar garderobe zou moeten hebben. Ze zijn veelzijdig, stijlvol, en essentieel voor elk seizoen. Je kunt ze op zoveel verschillende manieren dragen, dat je nooit genoeg nieuwe looks hebt om uit te proberen.

Welke van deze drie soorten damesjaals is jouw favoriet?

Zoeken op