Gratis en expresverzending beschikbaar

Details

Hoe u echt opgemerkt kunt worden met een verbluffende Italiaanse stijl

  • 5 min lezen

Hoe u echt opgemerkt kunt worden met een verbluffende Italiaanse stijl

Als je wilt dat je gevoel voor mode iemands aandacht trekt, denk dan aan Italiaanse kleding. Enkele van 's werelds meest exclusieve, beroemde en gewilde modemerken zijn Italiaans, en Italië is een leider in het ontwerpen en produceren van kleding. Alleen al in 2018 produceerde de mode-industrie meer dan 5 miljard dollar (ongeveer $ 5,025,000,000) aan inkomsten in Italië. Economische experts voorspellen dat de omzet in de Italiaanse mode- en kledingsector tot 8 elk jaar met meer dan 2023% zal blijven stijgen.

Onderscheid je van alle Fast-Fashion-slachtoffers

Waarom is de Italiaanse mode zo'n bloeiende industrie? Het antwoord is ingewikkeld, maar het heeft te maken met het complex van Italië, rijke geschiedenis van modecultuur en een overvloed aan getalenteerde ontwerpers, couturiers en modehuizen die draagbare kunstwerken maken. Wie indruk wil maken, doet er goed aan Italiaanse stijl en kleding tot de hoeksteen van hun garderobe te maken.

Ga je wel eens naar een restaurant of een zakelijke bijeenkomst en realiseer je je dat twee mensen dezelfde stropdas dragen of identieke handtassen dragen? Het dupliceren van andermans outfit is niet alleen een mode-faux pas, maar het laat ook zien dat je je kleding en accessoires waarschijnlijk bij fast fashion-bedrijven koopt.

Voor degenen die niet bekend zijn met de term fast fashion, verwijst het naar de moderne kledingindustrie die wordt geassocieerd met grote retailers en goedkope internationale arbeidskrachten. Producten worden bij duizenden gemaakt in fabrieken die schadelijk zijn voor het milieu in landen met lage inkomens.

Werknemers krijgen een schamele som betaald (zo laag als $ 1-3 per dag) en vaak voorzien van onvoldoende voorraden of apparatuur.

De items die ze blijken te zijn, zien er misschien glanzend en nieuw uit in een winkel, maar ze hebben over het algemeen materialen van lage kwaliteit en kunnen ook fouten in vakmanschap bevatten. Sinds 2000 heeft de kwaliteit van kleding (en de verlaging van de kosten voor kledingartikelen gemaakt door fast fashion-bedrijven) ertoe geleid dat consumenten gekochte kledingstukken voor half zo lang als vroeger, terwijl je ook in totaal 60% meer kledingstukken koopt.

Alsof de twijfelachtige kwaliteit van fast fashion-kleding en -accessoires niet genoeg reden was om het te vermijden, is er het feit dat honderden of duizenden mensen hetzelfde artikel al hebben gekocht. Degenen die fast fashion-producten kopen, worden niet alleen teleurgesteld over de kwaliteit van hun producten, maar lopen ook het risico dezelfde items te hebben als andere mensen in hun sociale kringen.

Kleding en accessoires voor ontwerpers en kleine series bevatten daarentegen doorgaans veel hogere kwaliteit materialen, onberispelijke stiksels en unieke ontwerpen die waarschijnlijk niet in het bezit zullen zijn van velen. Opvallen betekent niet opgaan. Iets dragen dat echt uniek en goed gemaakt is, kan opvallend zijn in een zee van saaie uniformiteit.

Laat de kwaliteit voor zichzelf spreken

Slecht gemaakte, goedkope kledingshows slijten snel. Het kan gaan pillen, vooral in gebieden die regelmatig bewegen, zoals de oksels en tussen de benen. Bij meer aansluitende kledingstukken kunnen de naden uit elkaar gaan trekken na een paar keer gebruik of wasbeurten, waarbij stiksels bloot komen te liggen en de pasvorm veranderen. Het komt ook vaak voor dat kleuren snel beginnen te vervagen. Stoffen van lage kwaliteit zullen snel verzwakken en scheuren, ook op plaatsen die niet langs de zoom lopen, wat bijzonder moeilijk te repareren kan zijn.

Couture en designermode daarentegen hebben een veel hogere kwaliteitsstandaard. Wanneer u Italiaanse kleding koopt, is deze waarschijnlijk gemaakt van materialen van de beste kwaliteit, waardoor het langer meegaat.

Laat de kwaliteit voor zichzelf spreken

Als u een accessoire of kledingstuk voor een lange tijd vasthoudt, hoeft u er niet slecht of slecht gekleed uit te zien. Een hoogwaardig, goed onderhouden kledingstuk kan onderdeel worden van uw statement aan de wereld. Of het nu gaat om een ​​power tie of een handtas die je seizoensgebonden draagt, deze items kunnen jaar na jaar worden gebruikt met hetzelfde dramatische effect vanwege de inherente lange levensduur die gepaard gaat met hoogwaardige stukken.

Wanneer mensen je outfit goed bekijken, zullen designerstukken ook bestand zijn tegen intensief onderzoek. Goed geplaatste, nette stiksels en hoogwaardige materialen zijn duidelijk zichtbaar, vooral in vergelijking met goedkope polyester of katoenen imitaties, maar al te vaak voor snelle modemerken

Wanneer u investeert in Italiaanse designaccessoires en kleding, zullen de mensen met wie u omgaat de kwaliteit van uw kleding opmerken, en dit zal lovend zijn over uw besluitvormingsvermogen en uw financiële status.

Details zijn alles als u wilt opvallen

Details zijn belangrijk, vooral als het gaat om mode en hoe je jezelf presenteert aan de wereld. Iets eenvoudigs als de kwaliteit van de stof in een sjaal kan het verschil maken tussen een outfit die overkomt als bohemien of een sjieke erfenis.

Bij massaproducten draait alles om consistentie en efficiëntie. De bedrijven maken ontwerpen die ze in hoog tempo kunnen uitwerken. Hierdoor kunnen ze winst maken ondanks belachelijk lage prijzen voor hun kleding en accessoires. Deze merken hebben niet de tijd of de zin om aandacht te besteden aan de kleine details die een outfit kunnen maken of breken.

Het negeren van die details heeft meestal invloed op het algehele uiterlijk van fast fashion-items, maar ook op hoe lang ze meegaan en hoe goed ze kunnen worden gedragen. Italiaanse modeartikelen zijn daarentegen afkomstig van kledingbedrijven en ontwerpers wiens reputatie nauw verbonden is met de kwaliteit van de producten die ze produceren. Deze bedrijven rekenen mogelijk aanzienlijk hogere prijzen in vergelijking met hun tegenhangers in massaproductie, maar de waarde van hun artikelen is ongetwijfeld hoger.

Italiaanse designermerken, zoals Elizabetta, zorg ervoor dat elk mogelijk detail wordt aangepakt in de ontwerp- en productiefasen van hun unieke en kleine batches kleding en accessoires. Over het algemeen compenseert het prijsverschil het verschil in het eindproduct ruimschoots als je kijkt naar de maatschappelijke waarde van modekleding en -accessoires, en naar hun levensduur en kwaliteit.

U hoeft de bank niet te breken om een ​​verklaring af te leggen

Er goed uitzien en sportief de ontwerpen van Italiaanse modemerken zijn, is niet alleen het domein van de meest welvarende. Zelfs mensen met een bescheiden inkomen kunnen het zich niet veroorloven om Italiaanse mode in hun garderobe te integreren op een manier die andere mensen echt zal treffen. Deze personen moeten gewoon voorzichtiger en oordeelkundiger zijn over welke items ze kopen bij designermerken

U hoeft de bank niet te breken om een ​​verklaring af te leggen

Het zorgvuldig selecteren van ontworpen items als onderdeel van uw garderobe, in plaats van als dagelijkse kledingstukken, is een ideale manier om het meeste uit uw budget te halen. Accessoires, variërend van stropdassen en manchetknopen tot aktetassen en portemonnees, kunnen dienen als het detail dat een look samenbrengt en helpen om je hele ensemble opvallend en gedenkwaardig te maken.

Italiaanse designaccessoires bieden je de luxe van Italiaanse mode zonder de kosten van een volledige designgarderobe. Goed gekozen, kunnen de juiste accessoires u helpen de aandacht van mensen te trekken telkens wanneer u ze in een nieuwe outfit integreert. Investeren in klassieke, nietjes is de perfecte manier om het meeste te halen uit het geld dat u aan een mode-upgrade moet besteden.

Het belang van accessoires voor de modieuze man

Voor de modieuze mannelijke professional is een pak de standaardkleding die bij de meeste banen wordt verwacht. Het kopen van een Italiaans designpak kan echter vergelijkbaar zijn met het kopen van een auto met een lagere marktprijs. Niet iedereen kan in een volledig designpak investeren. De das is echter vaak het middelpunt van de kleur. Het rust direct onder het gezicht en trekt het oog naar binnen en naar boven.

Degenen die wat zuinig moeten zijn in hun modekeuzes, kunnen een kostuummerk van gemiddelde kwaliteit kopen met kwaliteitsstoffen die niet zijn voorzien van een designer-naamplaatje of prijskaartje en dat pak combineren met een prachtige designer stropdas. Stropdassen hebben immers de neiging om het vervagen van trends te weerstaan ​​en kunnen een grote impact hebben op hoe mensen je zien.

Het belang van accessoires voor de modieuze man

Zoeken op