Gratis Europese verzending van € 150

Zie de details

Zoek naar producten Change Country

Hoe knoop je een halsdoek - The Stylish Gentleman's Guide

  • 5 min lezen

Wat is een herenhalsdoek, en hoe draagt een man die?

Simpel gezegd is een halsdoek een grote bandana, een vierkante sjaal die op vele manieren kan worden gestyled. Deze halsdoeken worden zowel voor mannen als voor vrouwen gemaakt. Ze kunnen van verschillende stoffen worden gemaakt, waarvan zijde en katoen de meest voorkomende zijn. Zijde wordt in het bijzonder gebruikt voor mannenhalsdoeken.

Bandana's zijn kleinere vierkanten, ongeveer 55 cm in het vierkant.

Halsdoekenzijn grotere vierkanten, ongeveer 70 cm in het vierkant.

Door de grotere afmetingen is een halsdoek veelzijdiger dan een bandana, omdat er meer stylingopties zijn.

In deze gids zullen we ons concentreren op hoe je een halsdoek knoopt en hoe je deze grote zijden bandana's voor mannen draagt.

Er is geen "juiste" manier om een halsdoek te dragen. Daarom is het een van de meest veelzijdige halsaccessoires die een man kan bezitten, dezelfde sjaal kan verschillende looks creëren.

Hoe moet je een halsdoek vouwen en knopen?

Er zijn 3 basisvouwen zoals hier getoond.
De nummers 2 en 3 kunnen zo strak gevouwen of opgerold worden als je zelf wilt. Experimenteer voor verschillende looks.

how to fold a bandana neckerchief for men

1. De COWBOY LOOK.

Niet alleen cowboys dragen hun halsdoeken op deze manier. Deze look werkt geweldig met een t-shirt, truien met ronde hals en V-hals, en button-down shirts (met het bovenste knoopje los). Je kunt de halsdoek met de punt in het midden dragen, of als je op zoek bent naar een meer rake look, draag hem dan uit het midden.

Vouw je sjaal zoals in # 1, de driehoekige vouw.

Met de punt aan de voorkant, leg je een eenvoudige knoop aan de achterkant en schik je hem zoals je wilt.

Silk neckerchief bandana for men

2. De ASCOT LOOK.

Net als een ascot stropdas, geeft de halssjaal hier een elegante maar niet zo formele look. Het is het perfecte alternatief voor een stropdas om je look een gepolijste afwerking te geven die mensen zal opvallen. Anders dan bij de cravat-look, worden de uiteinden hier aan de voorkant vastgeknoopt en in je overhemd gestoken.

Vouw je sjaal zoals in #2 of #3.

Met de losse uiteinden aan de voorkant, het ene uiteinde langer dan het andere, neem je het lange uiteinde en vouw je het over het korte uiteinde en breng je het naar achteren alsof je een eenvoudige knoop gaat maken. Stop de uiteinden in je overhemd en pluis de bovenste staart uit om het gat op te vullen. Je kunt deze stijl dragen met slechts één knoop los of meerdere.

3. De DAY CRAVAT LOOK:

Een eenvoudige manier om er suave en verzorgd uit te zien zonder poespas. Dit ziet er het beste uit met een button down shirt met één of twee knoopjes los, of met een open kraag shirt, zoals een polo.

Vouw je sjaal zoals in # 1, de Triangle Fold.

Knoop de uiteinden aan de achterkant van je nek vast, met de punt naar voren, en stop ze in de kraag van je achterhemd. Stop nu de voorkant in je overhemd.

mens silk neckerchief worn as a day cravat

4. De STROPDASS LOOK:

Hiermee kun je twee heel verschillende looks creëren. Hoe hoger je de knoop maakt, hoe meer gepolijst de look, hoe lager je de knoop maakt, hoe zorgelozer en rakker.

Wijlen zanger Dean Martin rockte de laatste stijl!

Vouw je sjaal zoals in #2 of #3.

Hier maak je gewoon een vier-in-hand knoop en draag je je sjaal ofwel met de knoop dicht bij je nek ofwel laag als je op zoek bent naar een meer casual look.

Dit kan gedragen worden met een button down shirt, een v-hals en een crew neck top. Experimenteer. Hoe je dit ook draagt, je zult er geweldig uitzien!

5. De BANDANA LOOK:

Vouw je sjaal zoals in #2 of #3.

Een simpele knoop die strak tegen de nek wordt gedragen (zoals hieronder) of losser. Dit is de eenvoudigste manier om een halsdoek te knopen!

Red and navy silk neckerchief bandana for men

6. De NEKROLL:

Dit is waar je de zijden hals doek boven je kraag wilt laten uitsteken. Het werkt het beste met een overhemd met ronde hals of een trui met ronde hals over een overhemd waarvan het bovenste knoopje los is.

Vouw je sjaal zoals in #2.

Draai de opgevouwen sjaal en wikkel hem één of twee keer om je hals. Maak hem vast met een eenvoudige knoop en stop de uiteinden in je kraag.

red large silk bandana for men made in italy

7. De MODERN REGENCY:

Genoemd naar een halskledingstijl die populair was in The Regency-tijdperk (net voor het Victoriaanse tijdperk in Groot-Brittannië), maar gepresenteerd in een moderne interpretatie, met minder poespas en schonere lijnen.

Vouw je sjaal zoals in #1, de Triangle Fold.

Met de punt aan de voorkant, kruis de uiteinden rond de achterkant van je nek, en maak dan een eenvoudige knoop aan de voorkant.

how to tie a regency style neckerchief for man

8. Het ZIJDE BRACELET:

Wikkel en knoop je zijden bandana of halsdoek om je pols. Met of zonder horloge of andere armbanden.

mens silk bandana worn around wrist

9. De HEADBAND:

Neem gewoon de opgevouwen sjaal en bind rond je hoofd of hoedenband.

En als laatste, de POCKET TEASE:

Hier kunt u uw halsdoek nemen en in uw jaszak stoppen als een oversized pochet, of anders in uw achter- of voorbroekzak stoppen. Een geweldige manier om een onverwacht patroon toe te voegen.

silk neckerchief worn as a pocket square

Hier bij Elizabetta maken we zuiver zijden halsdoeken in originele, unieke, exclusieve ontwerpen. Ze worden allemaal gemaakt in Como, Italië in kleinere fabrieken die eco-bewust en arbeidersvriendelijk zijn. Onze halsdoeken worden bedrukt met niet-giftige plantaardige verfstoffen op zijden keperstof en de zomen worden met de hand gerold om de randen een verfijnde afwerking te geven. We gaan nog een stap verder en geven de zijde speciale wasbeurten om het een doffe glans te geven, zodat het minder glanst en er mannelijker uitziet. Omdat de zijden halsdoek meestal om de hals wordt gedragen, bevelen wij een zijden keperstof aan, omdat uw baard of stoppelbaard er niet zo gemakkelijk aan zal blijven haken als bij zijden satijn. Hierdoor ziet uw halsdoek er vele jaren fris uit.

Hier is een beetje historische achtergrond over halsdoeken voor mannen:

Halskleding voor mannen heeft een lange geschiedenis, en kleine sjaals die om de hals worden gedragen voor praktische doeleinden dateren van vele eeuwen geleden als een kledingaccessoire voor de arbeidersklasse. Soldaten, zeelieden, arbeiders, boeren, cowboys en anderen droegen sjaals om zich te beschermen tegen de voortdurende inwerking van stof en zweet. Meer dan 2000 jaar geleden droegen de Romeinse soldaten sjaals, die focale werden genoemd, om hun huid te beschermen tegen het metalen harnas dat zij droegen.

In de jaren 1800 droegen mannen uit de hogere klasse in Europa een soort halskledij die cravats werd genoemd als decoratieve halskledij. Cravats waren oorspronkelijk zijden halsdoeken die werden gedragen door Kroatische soldaten in dienst van het Franse leger tijdens het bewind van Lodewijk XIV(1643–1715). Dat is een interessant verhaal voor een ander artikel!

In de jaren 1920 droeg de vakantie-elite aan de Italiaanse en Franse Rivieren overhemden met open kraag, zowel poloshirts als overhemden met knoopjes, en velen bedekten hun blootliggende borst met een zijden halsdoek die in het overhemd werd gestopt zoals een cravat zou worden gedragen, of werd gedragen als een eenvoudige knoop om een meer rake look te creëren.

Deze stijl van halskledij werd populair in de jaren 1930 en ging door tot in de jaren 1960 en nu in de jaren 2020 zien we een heropleving van de populariteit van deze look, en met goede reden. Welk ander halsaccessoire kan je look op zoveel manieren veranderen?

Zoeken op

Vaak gezocht
NL