Gratis Europese verzending van € 150

Zie de details

Zoek naar producten Change Country

Zuinige mannenmode - Stijltips voor de zuinige man

  • 4 min lezen

style tips for the frugal man Wat is sobere mannenmode?

De moderne man wil er goed uitzien, maar dat hoeft niet te betekenen dat hij een fortuin moet uitgeven aan kleding en accessoires. Hetdraaitallemaal om soberheid!

Wat betekent het om "zuinig" te zijn als het op mannenmode aankomt? De goedkoopste kleding en accessoires kopen die je kunt vinden, meestal gemaakt in landen met goedkope arbeidskrachten en verkocht door online reuzen? Alleen winkelen als er een uitverkoopisof een kortingscode te gebruiken?

Integendeel! Wist je dat volgens het Merriam Webster English Dictionary (https://www.merriam-webster.com/dictionary/frugal#note-1) het woord "frugal" eigenlijk komt van het Latijnse frui, wat "genieten" betekent? Zuinig zijn op modegebied betekent in feite intelligent winkelen, niet goedkoop. Het betekent het juiste bedrag uitgeven - niet te veel, maar ook niet te weinig - in overeenstemming metdewerkelijke waarde van het product. En het betekent dat u artikelen koopt dieujarenlang kunt dragen, zodat de waarde van uw investering over de tijd wordt gespreid.

mens frugal fashion tips

Dus waar moet je op letten? Drie woorden: prijs, tijdloosheid en kwaliteit.

Prijs - Als je meer uitgeeft aan een accessoire van goede kwaliteit, bespaar je op de lange termijn geld.

Hoe goedkoop iets ook is, als het niet lang meegaat, zal het op de lange termijn geen goede investering zijn geweest. Je denkt misschien dat iets een koopje is, maar als het drie maanden later versleten, verkleurd of ontrafeldis, belandt het in de prullenbak. Slecht voor uw budget, en slecht voor het milieu. Hetzelfde geldt als je probeert bij te blijven met de nieuwste stijl van de catwalk in New York. Een paar maanden later ligt je dure nieuwe outfit begraven in je kast ofzieje eruit als een personage uit Happy Days. Staat dat niet op je to-do lijstje? Dat dachten wijook.

Hoe zit het met de merken die 80% korting geven? Dat betekent dat ze ofwel verlies maken om overtollige koopwaar kwijt te raken (mogelijk) ofwel dat je de rest van het jaar veel te veel betaalt (waarschijnlijker). Houd je aan merken die niet vaak grote kortingen geven, dan is hun oorspronkelijke prijs waarschijnlijk redelijk.

mens silk neckerchief worn tucked into a shirt

Tijdloosheid - Een tijdloze look voor een budget.

Mannen dragen al eeuwen driedelige pakken, overhemden, klassieke stropdassen en pochetten. Als u begint met het opbouwen van uw garderobe door alleen in de beste kwaliteit te investeren, en u kiest voor klassieke pasvormen en kleuren die onmogelijk uit de modekunnen raken, dan stelt u zichzelf in staat om dat kledingstuk of dat accessoire tientallen jaren te dragen. Dat klopt, tientallen jaren.

Hoe kies je een accessoire dat niet uit de mode raakt? Hou het klassiek!

Dat is het ultieme wapen in de mode voor zuinige mannen.

Mannen dragen al eeuwig blauw, bruin, grijs en zwart, en dat zal niet snel veranderen. Deze kleuren vormen de perfecte neutrale achtergrond van een outfit die je kunt opfleuren en een andere look kunt geven door accessoires toe te voegen in complementaire (zowel gedurfde als subtiele) kleuren en patronen. Op die manier ziet hetzelfde pak er telkens anders uit als u de accessoires verandert.

Het is een truc die veel mannen gebruiken die veel moeten reizen: houd je bagage licht door één pak mee te nemen, maar wel verschillende dassen, pochetten, sjaals, enz.

Wist u dat een hoogwaardig accessoire zelfs een casual outfit interessanter kan maken en u kan onderscheiden? Er is geen reden waarom dat witte t-shirt en die jeans die je elke dag draagt saai zouden moeten zijn! Of wat dacht je van het toevoegen van een vleugje kleur aan je favoriete leren of spijkerjack? Hoe vind je dat voor sober, maar toch stijlvol?

mens Italian scarves

Heb je liever iets interessanters dan effen kleuren? Wat dacht je van discrete polkadots, of een klassieke paisley?

Kwaliteit - Kwaliteit is belangrijk als het gaat om tijdloze accessoires die lang meegaan.

Latenwehet tot slot over kwaliteit hebben.

Kwaliteit is essentieel voor een soberemannelijke modestijl, want het accessoire dat je net van dat zuurverdiende geld hebt gekocht, gaat, als je het goed verzorgt, heel lang mee. Je geeft dus op de lange termijn minder geld uit door een paar items van hoge kwaliteit te hebben dan door veel accessoires van mindere kwaliteit te kopen.

We raden aan dat elke heer ten minste één grenadine stropdas in zijn garderobe, want het is echt klassiek en iconisch.

Maken de luxemerken accessoires van hoge kwaliteit? In het algemeen, ja. Maar zijn ze de prijs waard? Wist je dat de winst op sommige luxemerken 1000% of meer kan zijn? Dus ja, je betaalt deels voor kwaliteit, maar het grootste deel van dat prijskaartje is voor de naam van het merk en de buitengewone marketingkosten.Wist je bovendien dat alle Elizabettaproducten in precies dezelfde fabrieken worden gemaakt als een aantal van de luxe merken?

Mens Italian silk ties

Dus wat betekent het om een zuinig man te zijn als het op mode aankomt? Het betekent dat je keuzes maakt als het gaat om je garderobe, terwijl je altijd de prijs, tijdloosheid en kwaliteit in gedachten houdt. Het betekent dat je kleding en accessoires kiest die goed gemaakt zijn, eerlijk geprijsd, en dienietuit de mode raken.

En vergeet het Latijnniet: het belangrijkste is dat je geniet van je aankoop! Gelukkig winkelen voor alle stijlvolle, zuinige mannen die er zijn!

mens silk neckerchief worn with a sweater

Zoeken op

Vaak gezocht
NL