Mode tips voor mannen die zuinig máár stijlvol zijn

  • 4 min lezen

style tips for the frugal man Wat is sobere herenmode?

De moderne man wil er goed uitzien, maar dat hoeft niet te betekenen dat hij een fortuin moet uitgeven aan kleding en accessoires. Het draait allemaal om soberheid!

Wat betekent het om "sober" te zijn als het op mannenmode aankomt? De goedkoopste kleding en accessoires kopen die je kunt vinden, meestal gemaakt in landen met goedkope arbeidskrachten en verkocht door online reuzen? Alleen winkelen als er een uitverkoop is of een kortingscode? ?

Integendeel! Wist u dat volgens het Merriam Webster English Dictionary (https://www.merriam-webster.com/dictionary/frugal#note-1) het woord "frugal" (sober) eigenlijk komt van het Latijnse frui, genieten" betekent? Sober zijn op modegebied betekent in feite intelligent winkelen, niet goedkoop. Het betekent het juiste bedrag uitgeven - niet te veel, maar ook niet te weinig - in overeenstemming met de werkelijke waarde van het product. En het betekent dat u artikelen koopt die u jarenlang kunt dragen, zodat de waarde van uw investering over de tijd wordt gespreid.

mens frugal fashion tips

Prijs - Als u meer uitgeeft aan een accessoire van goede kwaliteit, bespaart u op de lange termijn geld.

Besparen op kleding: hoe goedkoop iets ook is, als het niet lang meegaat, zal het op de lange termijn geen goede investering zijn geweest. U denkt misschien dat iets een koopje is, maar als het drie maanden later versleten, verkleurd of gerafeld is, belandt het in de prullenbak. Slecht voor uw budget, en slecht voor het milieu. Hetzelfde geldt als u probeert bij te blijven met de nieuwste stijl van de catwalk in New York. Een paar maanden later ligt uw dure nieuwe outfit begraven in uw kast of ziet u eruit als een personage uit Happy Days. Staat dat niet op uw to-do lijstje? Dat dachten wij ook.

Hoe zit het met de merken die 80% korting geven? Dat betekent dat ze ofwel verlies maken om overtollige koopwaar kwijt te raken (mogelijk) ofwel dat men de rest van het jaar veel te veel betaalt (waarschijnlijker). Houd het bij de merken die niet vaak grote kortingen geven, dan is hun oorspronkelijke prijs waarschijnlijk redelijk.

mens silk neckerchief worn tucked into a shirt

Tijdloosheid - Een tijdloze look voor een redelijke prijs

Mannen dragen al eeuwen driedelige pakken, overhemden, klassieke stropdassen en pochetten. Als u begint met het opbouwen van uw garderobe door alleen in de beste kwaliteit te investeren, en u kiest voor klassieke pasvormen en kleuren die onmogelijk uit de modekunnen raken, dan stelt u zichzelf in staat om dat kledingstuk of dat accessoire tientallen jaren te dragen. Dat klopt, tientallen jaren. Op die manier kunt u dus besparen op kleding.

Hoe kiest u een accessoire dat niet uit de mode raakt? Hou het klassiek!

Dat is het ultieme wapen in de mode voor sobere mannen.

Mannen dragen al eeuwig blauw, bruin, grijs en zwart, en dat zal niet snel veranderen. Deze kleuren vormen de perfecte neutrale achtergrond van een outfit die u kunt opfleuren en een andere look kunt geven door accessoires toe te voegen in complementaire (zowel gedurfde als subtiele) kleuren en patronen. Op die manier ziet hetzelfde pak er telkens anders uit als u de accessoires verandert.

Het is een truc die veel mannen gebruiken die veel moeten reizen: houd uw bagage licht door één pak mee te nemen, maar wel verschillende dassen, pochetten, sjaals, enz.

Wist u dat een hoogwaardig accessoire zelfs een casual outfit interessanter kan maken waardoor u zich kunt onderscheiden? Er is geen reden waarom dat witte t-shirt en die jeans die u elke dag draagt saai zouden moeten zijn! Of wat dacht u van het toevoegen van een vleugje kleur aan uw favoriete leren of spijkerjack? Hoe vindt u dat, sober, maar toch stijlvol?

mens Italian scarves

Hebt u liever iets interessanters dan effen kleuren? Wat dacht u van discrete polkadots, of een klassieke paisley?

Kwaliteit - Kwaliteit is belangrijk als het gaat om tijdloze accessoires die lang meegaan.

Laten we het tot slot over kwaliteit hebben.

Kwaliteit is essentieel voor een sobere modestijl voor heren, want het accessoire dat u net van uw zuurverdiende geld hebt gekocht, gaat, als u het goed verzorgt, heel lang mee. U geeft dus op de lange termijn minder geld uit door een paar items van hoge kwaliteit aan te schaffen dan door veel accessoires van mindere kwaliteit te kopen.

We raden aan dat elke man ten minste één grenadine stropdas in zijn garderobe heeft, want die is echt klassiek en iconisch.

Maken de luxemerken accessoires van hoge kwaliteit? Over het algemeen, ja. Maar zijn ze de prijs waard? Wist u dat de winst op sommige luxemerken 1000% of meer kan zijn? Dus ja, u betaalt deels voor kwaliteit, maar het grootste deel van dat prijskaartje is voor de naam van het merk en de buitengewone marketingkosten.Wist u bovendien dat alle Elizabettaproducten in precies dezelfde fabrieken worden gemaakt als een aantal van de zeer luxe merken?

Mens Italian silk ties

Dus wat betekent het om sober te zijn als het op mode aankomt? Het betekent dat u keuzes maakt als het gaat om uw garderobe, terwijl u altijd de prijs, tijdloosheid en kwaliteit in gedachten houdt. Het betekent dat u kleding en accessoires kiest die goed gemaakt zijn, eerlijk geprijsd, en die niet uit de mode raken. Dat is de goede manier om te besparen op kleding.

En vergeet het adagium niet: het belangrijkste is dat u geniet van uw aankoop! Fijn winkelen voor alle stijlvolle, sobere mannen!

mens silk neckerchief worn with a sweater

Zoeken op