Chique seniorenmode is geen mythe

  • 3 min lezen

Veel jonge mensen denken dat als je een bepaalde leeftijd bereikt, je je meteen slecht moet gaan kleden. Dit is niet alleen verkeerd - en een beetje ouderwets - maar er zijn talloze voorbeelden van het tegendeel.

Het lijkt wel alsof het enige dat ouderwets en ouderwets is, het idee is dat oudere mensen er niet geweldig uit kunnen zien en zich niet geweldig kunnen voelen in de kleren die ze dragen.

Om deze misvattingen uit de wereld te helpen, hebben we een lijst samengesteld met belangrijke modetips voor senioren, zodat zij hun recht kunnen opeisen om er goed uit te zien en zich geweldig te voelen in de kleding die ze dragen.

Comfort en mode (kunnen) hand in hand gaan

We houden er allemaal van om ons comfortabel te voelen in de kleren die we dragen. Er is geen reden waarom comfortabele kleding er niet ook geweldig uit kan zien! De mode van vroeger was behoorlijk beperkend, en we hebben een lange weg afgelegd sinds korsetten en kooi-jurken.

Vergeet de eeuwenoude modetrends, zelfs de modetrends van 30 jaar geleden waren misschien ongemakkelijker en beperkter. Vandaag de dag kunnen chique leren sandalen, een loszittende blouse en een compressiebroek de toeschouwers net zo verbazen als de broekpakken uit het recente verleden.

loose blouse older woman

Doe uw voordeel met chique aanpassingskleding

Aangepaste kleding is ontworpen om senioren en gehandicapten te helpen bij het vinden van gemakkelijke, probleemloze kledingoplossingen. Naarmate we ouder worden, wordt het steeds moeilijker om te knopen, te reiken en uit te rekken in meer beperkende, traditionele kleding. Voorstanders van aanpasbare kleding vinden dat aankleden geen gedoe hoeft te zijn.

Enkele kenmerken van adaptieve kleding zijn:

  • Kleding ontworpen om incontinentie te verminderen
  • Elastische taillebanden
  • Broeken die aan de zijkant open kunnen
  • Magnetische "klik"-knopen
  • Klittenbandsluitingen

Aangepaste kleding helpt senioren er goed uit te zien met gemak en comfort.

Pas uw kleding aan voor de perfecte pasvorm

De standaard outfits in de winkel zijn ontworpen en hebben de juiste maat. Op deze manier is de kans groot dat de gemiddelde persoon iets kan vinden dat bij hem past. Het nadeel is dat deze catch-all kleding vaak het doel voorbij schiet in termen van flatteusheid.

Misschien vindt u uw outfit in een winkel, maar gaat u eerst langs bij de kleermaker voordat u het mee naar huis neemt. Kleermakers passen de kleding aan uw lichaam aan, niet aan een vaag onderscheid tussen klein, middelgroot of groot. Als u er op uw best wilt uitzien in uw kleding, overweeg dan om ze te laten maken door een professional.

tailoring a blouse

Eenvoudige kleding is elegante kleding

Voor humor is beknoptheid de ziel van gevatheid. Voor mode is eenvoud de bron van elegantie. Waarom zaken ingewikkelder maken met botsende texturen, kleuren en stijlen? Streef naar stilistisch consistente kleurenschema's, basispatronen en weloverwogen gekozen accessoires, zoals de juiste stropdas en pochet.

Meer zeggen met minder is een kunstvorm op zich. Met een eenvoudige stijl maak je een duidelijker en gedurfder statement dan met drukheid om de drukheid.

beige suit with pocket square

Laagjes helpen je haar te camoufleren en volume te geven

Gebruik veel laagjes om je temperatuur te helpen temperen en je te helpen de vorm te krijgen die je wilt. Het dragen van laagjes kan helpen volume toe te voegen als u meer volume aan uw figuur wilt geven. Maar omgekeerd kan het ook extra gewicht verdoezelen.

In wezen kan het dragen van veel laagjes een additief of subtractief effect hebben op het uiterlijk van uw figuur. Deze techniek geeft u meer controle over hoe anderen u zien. Vergeet niet uw laagjes af te werken met een zijden bandana.

Accessorize, Accessorize, Accessorize!

Vergeet tot slot niet de accessoires die je outfit kunnen laten knallen. Van een oversized zijden sjaal tot een avond sjaal, het juiste accessoire kan een goede outfit veranderen in een top-tier, trend-setting fashion statement.

scarf worn as a belt

Over de auteur

Jennifer Bell

Jennifer Bell is een freelance schrijfster, blogger, honden-enthousiasteling en fervent strandganger die vanuit Southern New Jersey opereert.

Zoeken op